2018 Nederland IIT

Center for Nonviolent Communicationsm
INTERNATIONALE INTENSIVE TRAINING
Nederland, 10 Juni - 19 Juni 2018

Deze IIT is VOL. U kunt uw naam op de wachtlijst zetten. Stuur a.u.b. geen geld

Programma: Deze Internationale Intensieve Training (IIT) is een 9-daagse Geweldloos Communiceren 'onderdompel ervaring'. Het is een residentiële workshop die door een team van ervaren gecertificeerde Geweldloze Communicatie (GC) trainers geleid wordt.

Het doel van deze IIT training is mensen de gelegenheid te bieden om over langere tijd, het proces van Geweldloos Communiceren te leven in een gemeenschap en zo Geweldloze Communicatie kennis, vaardigheden en bewustzijn te ontwikkelen.

Seminar taal: Engels met Nederlandse vertaling.


Trainers


Gina LawrieTrainer: Gina Lawrie (Engeland)
Sinds 1997 is zij gecertificeerd trainer en heeft zij GC geïntegreerd in haar praktijk waarin zij als consultant, coach en trainer actief is. Zij richt zich zowel op de ontwikkeling van individuen, als die van organisaties. Als faciliteerder van Open Space Technologie (OST) herkent zij de synergie tussen OST en GC en begeleidde zij zowel de eerste 2 giraf conventies als andere evenementen die sindsdien hebben plaatsgevonden. Wellicht is zij binnen de GC gemeenschap het meest bekend vanwege de dansvloeren, die zij samen met Bridget Belgrave heeft ontwikkeld. Deze vernieuwende methode om GC te delen en te beoefenen is inmiddels in 7 talen vertaald - http://www.nvcdancefloors.com.

Gina heeft internationaal gewerkt en GC geïntroduceerd in Australië. Singapore en Nieuw Zeeland. Zij is een ervaren assessor voor certificering bij CNVC en is trainster geweest op eerdere IIT's zowel met als zonder Marshall. Van 2007 tot 2012 was Gina als trainster verbonden aan het NVC Trainingsinstituut, waar zij samenwerkte met Robert Gonzales en Susan Skye en wereldwijd verdiepings-retreats aanbood “Living Energy of Needs –wat zowel “Levende energie van de behoeften” betekent als ”Leven vanuit de energie van de behoeften”. www.ginalawrie.co.uk


Robert KrzisnikTrainer: Robert Krzisnik, MS c. Psych (Slovenië)  
Sinds mijn jeugd heb ik me bezig gehouden met vragen rond de zin van het leven, ons ontstaan en manieren waarop we elkaar kunnen ontmoeten in onze puurheid, op hartsniveau. De weg ging via de studie psychologie, en 12 jaar werkend als psychotherapeut, langs ruim 29 jaar werken als trainer en facilitator. Ik bestrijk gebieden van spirituele retraites tot zakelijke trainingen/trainingen in organisaties.
Voor wat betreft Geweldloze Communicatie ben ik vooral gepassioneerd over de spiritualiteit ervan, ook in verbinding met de wijsheid van het lichaam, en daarnaast over het mediëren bij conflicten. Naast GC, zijn tot dusverre andere belangrijke exploraties op mijn weg Soto Zen, Art of Hosting, Bohmian Dialogue, Contact Improvisatie.
Ik ben een door CNVC gecertificeerd trainer, ben met regelmaat trainer op 9-daagse IIT’s en 9-daagse Europese Intensieve cursussen en heb GC gedeeld in meer dan 20 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Amerkia, Australië.
Mijn vaste adres is in Slovenië, een klein land in Europa dat voorheen deel uitmaakte van een land dat niet langer bestaat, maar nog wel steeds in mijn hart woont als de plek waar ik opgroeide – Joegoslavië. Ik heb 2 TEDx talks, gerelateerd aan GC, gegeven: in 2012 over Wereldburgerschap, en de andere in 2013 over Persoonlijke Groei.
Mijn website is: www.thatfield.eu

 


Yonmi LeeTrainer: Yonmi Lee (Zuid-Korea)
Yonmi Lee geeft training, individuele begeleiding en mediation in Zuid-Korea, Japan en China. Sinds 2006 deelt ze GC en in 2012 werd zij gecertificeerd trainer. Zij is een gediplomeerd hulpverlener, vice-voorzitter van het Korea Centrum voor Geweldloze Communicatie en voorzitter van de Korea GC Mediation Vereniging. Zij heeft een doctoraal studie in counseling psychologie afgerond. Daarnaast doceert zij GC en GC mediation aan verschillende universiteiten en is zij werkzaam bij de familie rechtbank als mediator.

Yonmi heeft een visie over het creëren van scholen waar vrede en spel centraal staan. Zij heeft een empathie programma voor kinderen ontwikkeld, getiteld “Wanneer je naar een giraf dorp gaat” en een startende basisschool ondersteunt in het creëren van een “Giraf dorp”. Hier kunnen leerlingen, leerkrachten en ouders empathie kunnen ontvangen wanneer er conflicen zijn of wanneer ze dat nodig hebben. Deze school werd een voorbeeld van hoe conflicten op te lossen en het is nu door 3 andere scholen overgenomen.

 

 

 

 

 

 

 


Ian PeateyTrainer: Ian Peatey (Roemenië)
Hij werd geboren in Goot-Britannië en woont nu in Boekarest (Roemenië) met zijn dochter, vrouw en zwarte Labrador. Ok heeft hij vele jaren in Polen gewoond, waar hij een bijdrage heeft geleverd aan de snelgroeiende gewaarwording van GC. Samen met Monica (zijn vrouw – ook gecertificeerd trainer) geeft hij vorm aan de Roemeense vereniging voor GC waarmee zij het centrale punt willen vormen dat GC naar Roemenië brengt.

Ian heeft een achtergrond in de zakelijke wereld, waar hij werkte op het gebied van financiële audits en van Personeelszaken. Hij is radicaal een andere richting opgegaan, toen hij in 2001 GC ontdekte. In 2008 werd hij gecertificeerd trainer en hij integreert GC in zijn trainingen aan organisaties, in zijn facilitaties en coaching. Daarnaast biedt hij GC aan in persoonlijke groei programma’s en aan koppels en ouders. Hij is ook Solution Focus coach en team coach voor de Roemeense afdeling van het Team Academy netwerk voor ‘alternatieve’ scholingsvormen.

In zijn werk probeert hij de transformatieve kwaliteit van GC te combineren met de pragmatische kant. Hij weigert de handpoppen, ondanks hun populariteit, te gebruiken in zijn workshops. En, hoewel sommige uit zijn directe omgeving het hiermee mogelijk oneens zijn, hij staat bekend om zijn humor!


Justine MolTrainer: Justine Mol (Nederland)
Justine woont al haar hele leven in Nederland. Zij is dankbaar voor de manier waarop haar drie volwassen kinderen haar hebben opgevoed en nog altijd inspireren. Na een korte periode als lerares Engels gewerkt te hebben en 25 jaar als logopediste, ontdekte zij Geweldloze Communicatie in 1998. Zij had gezocht naar een manier van in verbinding zijn met zichzelf en anderen die de hartsvreugde en innerlijke vrede brengt waarover zij gehoord en gelezen had bij verscheidene spirituele bronnen. In GC vond zij de handvatten om deze kwaliteit van verbinding te ervaren.
Zij werd door het CNVC gecertificeerde als trainer en leverde een bijdrage aan de ontwikkeling en groei van een Nederlandse GC gemeenschap. Zij schreef zeven GC boeken. Het eerste boek ‘Opgroeien in Vertrouwen’ verscheen in 2005. Sindsdien wordt zij uitgenodigd te spreken en schrijven over dit thema in opvoeding en onderwijs.‘Opgroeien in Vertrouwen’ en ‘De Giraf en de Jakhals in ons’., werden in verschillende talen vertaald. Eind 2017 verscheen ‘Voorbij Schuld en Onschuld’.

Justine hoefde niet ver te gaan om de houding van geweldloosheid te oefenen. Zij werd overvallen in haar huis en sinds 2006 heeft zij een relatie met een man die tot 2014 in de gevangenis zat voor een moord die nooit gepleegd is. Zij deelt haar ervaring en de lessen die ze leert in haar boeken over beide ervaringen en in haar lezingen, trainingen en coaching.
Haar vrienden, lezers en deelnemers genieten van haar kalmte, haar empathisch luisteren, haar authenticiteit en openheid die hen helpen in vrede te leven met hun eigen kwetsbare zelf. Zij ontwikkelt deze kwaliteiten ook als Zen-coach (getrained door Kare Landfald) en in Hartcirkels (een gespreksvorm die wereldwijd gebruikt wordt door mensen die bezig zijn met bewustwording, een concept van Tej Steiner).


Locatie:

Kasteelboerderij De Berckt
De Berckt 1, 5991 PD Baarlo, Nederland

Castle The Berckt

De IIT vindt plaats op het landgoed van Kasteel De Berckt, op 7 km ten zuidwesten van Venlo. Wij verblijven in de geheel in oude stijl herbouwde Kasteelboerderij. De milieuvriendelijke bouwstijl maken de Kasteelboerderij een toonbeeld van hergebruik wat tegenwoordig aangeduid wordt als Cradle to Cradle: de muurstenen zijn afkomstig van de oude stadsmuur van Venlo, er is maximaal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursteen en leem en de schilderkunst is gecreëerd met verf afkomstig van het milieustation.

Op het landgoed zijn wandelpaadjes, is bos en op wandelafstand – met een pontje naar de overkant van de Maas – ligt het kloosterdorp Steijl.

 

Routebeschrijving:

Met het vliegtuig:
Het belangrijkste vliegveld in Nederland is Amsterdam-Schiphol (AMS) en ligt op ongeveer 2 uur rijden naar de IIT locatie.

Er zijn ook een aantal kleine internationale vliegvelden in de buurt van Baarlo, waar een aantal grote maatschappijen en sommige goedkope prijsvechters op vliegen. Er is een goede verbinding mogelijk met de meeste Europese steden. Reistijden met de auto vanaf deze luchthavens naar de IIT locatie zijn:
Eindhoven (EIN) ongeveer 45 minuten
Maastricht (MST) ongeveer 40 minuten
Weeze (NRN) in Duitsland, ongeveer 45 minuten

Met de auto:
Vanaf A67 Eindhoven/Venlo afslag Venlo-West/Maastricht, daar N273 richting Baarlo, voor Baarlo (tegenover Camping de Berckt) linksaf.
Vanaf A73 Nijmegen, N273 richting Baarlo.
Vanaf Roermond: neem de Napoleonsbaan N273 richting Venlo. Achter Baarlo (tegenover camping de Berckt) rechtsaf.

Openbaar vervoer:
Vanaf NS-station Venlo, buslijn 77 richting Roermond. Uitstappen bij halte De Berckt. Daarna is het ongeveer 5 minuten lopen naar Kasteel De Berckt.

Deelnemers wordt gevraagd te wachten met het boeken van hun reis totdat een bevestiging van registratie voor de IIT is ontvangen.

Kosten:

De totale IIT kosten bestaan uit een bedrag voor de training (te betalen in US dollars aan CNVC) en een bedrag voor de verblijfskosten (te betalen in euro's aan de lokatie) – zoals hieronder in de tabel aangegeven.

Early Bird korting: Ontvang 15% korting wanneer het totale bedrag betaald is vóór 20 Januari 2018. Het onder deze voorwaarden, aan CNVC, te betalen bedrag voor de training bedraagt $ 1,989.

Ontvang 10% korting als het totale bedrag betaald is vóór 10 Maart 2018 (3 maanden voor de start van de IIT). Het aan CNVC te betalen bedrag onder deze optie is $2,106.

Overige kortingen: Wanneer je als kandidaat voor certificering bij CNVC bent geregistreerd of al eerder aan een IIT hebt deelgenomen, wordt er 15% korting gegeven op het bedrag voor de training - niet te combineren met andere aanbiedingen.

Beurs aanvraag: De uiterste datum om financiële ondersteuning aan te vragen voor deze IIT is 10 maart 2018 (3 maanden voor aanvang van de IIT).

IIT Opties en kosten voor 9 daagse training:

Type accommodatie

Kosten voor de accommodatie per persoon te betalen aan de lokatie

Kosten voor de training te betalen aan CNVC

1 persoons kamer

729,50 Euro/Persoon

$2,340

Kamer voor 2 personen

549,50 Euro/Persoon

$2,340

Kamer voor 3 personen

459,50 Euro/Persoon

$2,340

Meer persoonskamer (4, 5 of 6 personen)

399,00 Euro/Persoon

$2,340

Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden, koffie en thee. De accommodatie biedt vegetarische en niet-vegetarische (met vlees) maaltijden aan. Gaarne op het IIT aanmeldingsformulier uw voorkeur aan geven.

Hoe schrijf ik me in:

  1. Klik hier om online het IIT inschrijfformulier, in te vullen (in het Nederlands) en betaling voor het deel van de training te voldoen in US dollars aan CNVC.
  2. Wanneer een inschrijving vóór 10 mei 2018 gedaan wordt, dient het gehele bedrag of een deel ervan (minimaal $100) te worden voldaan. Het resterende bedrag dient op 10 mei 2018 ontvangen te zijn. Voor inschrijvingen gedaan op of na 10 mei 2018 geldt dat het gehele bedrag voor de training dient te worden voldaan.
  3. Gewoonlijk volgt een bevestiging van inschrijving van CNVC binnen 5 werkdagen; neem vooral contact op met de IIT afdeling wanneer er na het verstrijken van deze termijn nog geen bevestiging is gestuurd.
  4. Zodra de inschrijving rond is, zullen de organisatoren gegevens sturen met betrekking tot de accommodatie. De betaling van de accommodatie zal via de lokatie geschieden.

Voor vragen – neem contact op met de IIT afdeling op +1 505-244-4041 of email naar iit [at] cnvc [dot] org of neem contact op met een van de organisatoren van de Nederlandse IIT: Thera Balvers via thera [dot] balvers [at] gmail [dot] com / mob: +31 618156477 of Dionne Verbeet via fluxcc [at] live [dot] com / mob: +31 629158184

****Attendance at an IIT is a request of those who wish to become CNVC certified trainers, and it is highly recommended to anyone who wishes to share NVC, whether you want to be certified or not. more info here

IIT Nick Name: 
2018 Nederland IIT
Date: 
Sun, 2018-06-10 17:00 - Tue, 2018-06-19 12:00

Location

Kasteel de Berckt Baarlo
Netherlands
Place
Facility Name: 
Kasteel de Berckt
People
Organizer: 
Thera Balvers
Organizer: 
Dionne Verbeet
Trainers: 
Gina Lawrie
Trainers: 
Robert Krzisnik
Trainers: 
Yonmi Lee
Trainers: 
Ian Peatey
Trainers: 
Justine Mol
CNVC IIT Administrator: 
Danielle Beenders
Print

The Center for Nonviolent Communication
9301 Indian School Rd NE Suite 204
Albuquerque, NM 87112-2861 USA
Tel: +1.505.244.4041 | Fax: +1.505.247.0414 | US Only: 800 255 7696

NEW fundraising opportunity for US residents.